cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ICX 7150 to Ruckus ZD1200 w/H510 WAP

p_tech
New Contributor III
hello Newbie question.
I am trying to connect a ZD1200 via an ICX 7150 switch to H510 APs.
 vlan 1 is native /Vlan 20 public ssid /Vlan 30 for members / Vlan 40 for media and Vlan  100 for wired connections.

I have the following config but unable to get the ZD on port 1/1/1 to connect to the APs on ports 1/1/3 - 1/1/12.

The source internet port is 1/2/1

-------------------------------------------------------------------
!
ver 08.0.61aT213
!
stack unit 1
  module 1 icx7150-24p-poe-port-management-module
  module 2 icx7150-2-copper-port-2g-module
  module 3 icx7150-4-sfp-plus-port-40g-module
!
!
!
!
!
vlan 1 name DEFAULT-VLAN by port
!
vlan 10 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/11
!
vlan 20 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/3
 router-interface ve 20
!
vlan 30 by port
 tagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 30
!
vlan 40 by port
 tagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 40
!
vlan 100 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/7
 untagged ethe 1/1/8 to 1/1/9
 router-interface ve 100
!
!
!
aaa authentication web-server default local
aaa authentication login default local
boot sys fl sec
no ip dhcp-client auto-update enable
ip dhcp-server enable
no ip dhcp-server mgmt
!
ip dhcp-server pool public
 dhcp-default-router 172.16.1.1
 dns-server 8.8.8.8
 excluded-address 172.16.1.1
 lease 0 1 0
 network 172.16.1.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool members
 dhcp-default-router 172.16.2.1
 dns-server  8.8.8.8
 lease 0 12 0
 network 172.16.2.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool media
 dhcp-default-router 172.16.3.1
 dns-server  8.8.8.8
 lease 0 4 0
 network 172.16.3.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool vlan100
 dhcp-default-router 10.10.64.1
 dns-server 10.10.64.1 8.8.8.8
 excluded-address 10.10.64.1 10.10.64.50
 lease 1 0 0
 network 10.10.64.0 255.255.254.0
 deploy
!
ip default-network 10.10.64.0/23
ip dns domain-list CI_LA
ip dns server-address 10.10.64.1 8.8.8.8
ip route 10.10.64.0/23 ethernet 1/2/1
ip route 172.16.1.0/24 ethernet 1/2/1
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
interface ethernet 1/1/1
 dual-mode  10
!
interface ethernet 1/1/3
 inline power
!
interface ethernet 1/1/4
 inline power
!
interface ethernet 1/1/5
 inline power
!
interface ethernet 1/1/6
 inline power
!
interface ethernet 1/1/7
 inline power
!
interface ethernet 1/1/8
 inline power
!
interface ethernet 1/1/9
 inline power
!
interface ethernet 1/1/10
 inline power
!
interface ethernet 1/1/11
 inline power
!
interface ethernet 1/1/12
 inline power
!
interface ethernet 1/3/2
 speed-duplex 1000-full
!
interface ethernet 1/3/4
 speed-duplex 1000-full
!
interface ve 20
 ip address 172.16.1.1 255.255.255.0
!
interface ve 100
 ip address 10.10.64.1 255.255.254.0
!
!
interface ve 30
 ip address 172.16.2.1 255.255.255.0
!
interface ve 40
 ip address 172.16.3.1 255.255.255.0
!
!
!
!
!
!
!
end

 
21 REPLIES 21

p_tech
New Contributor III
PORT-VLAN 10, Name MGMT, Priority level0, Spanning tree Off
 Untagged Ports: (U1/M1)   1
   Tagged Ports: None
   Uplink Ports: None
 DualMode Ports: (U1/M1)   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12

Still I do not see interface 1/1/1 in Dual port mode for VLAN 10.

Kindly correct this or plug the ZD on any interface 3-12 for testing and it should get an IP and should be reachable from switch.

You may also factory reset the ZD once to see if it gets an IP then.

Syamantak Omer
Sr.Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

RUCKUS Networks, CommScope!

Follow me on LinkedIn

p_tech
New Contributor III
thanks for your assistance so far.

Still no joy.  I didn't factory reset the ZD yet but did get this when I changed the vlan from 10 to 1

Image_ images_messages_5f91c468135b77e247a69bf3_13d1cf32d8096996ec5716cd51adcb1f_RackMultipart201803011023861td-a89e5335-c0d4-4b53-9fd1-27afbb5609d9-706299138.JPG1519918845

Hi P-Tech,

Ruckus ZD and APs works on default VLAN 1 as untagged. If you change the VLAN from 1 to any other VLAN, this will become a tagged VLAN.

I am again giving you the requirements for ZD AP VLAN configuration.

Switch port config for ZD:
Port should be trunk with VLAN 10 in dual mode and rest VLANs as tagged.

Switch port config for ZD:
Port should be trunk with VLAN 10 in dual mode and rest VLANs as tagged.

ZD:
It should be set to DHCP and VLAN set to 1.

If above configurations are correct on switch port/ZD then AP and ZD both will get the IP on VLAN 10 and will auto connect without any further intervention.

I can see that ZD is getting an IP now from DHCP but it is getting a incorrect gateway.

Double check if DHCP configured correctly on switch.

If you still see the issue, I will advise to raise a case with support.

Syamantak Omer
Sr.Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

RUCKUS Networks, CommScope!

Follow me on LinkedIn

p_tech
New Contributor III
this the output when I show vlan 10 on the switch

PORT-VLAN 10, Name MGMT, Priority level0, Spanning tree Off
 Untagged Ports: None
   Tagged Ports: None
   Uplink Ports: None
 DualMode Ports: (U1/M1)   1   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12
 Mac-Vlan Ports: None
     Monitoring: Disabled