cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ICX 7150 to Ruckus ZD1200 w/H510 WAP

p_tech
New Contributor III
hello Newbie question.
I am trying to connect a ZD1200 via an ICX 7150 switch to H510 APs.
 vlan 1 is native /Vlan 20 public ssid /Vlan 30 for members / Vlan 40 for media and Vlan  100 for wired connections.

I have the following config but unable to get the ZD on port 1/1/1 to connect to the APs on ports 1/1/3 - 1/1/12.

The source internet port is 1/2/1

-------------------------------------------------------------------
!
ver 08.0.61aT213
!
stack unit 1
  module 1 icx7150-24p-poe-port-management-module
  module 2 icx7150-2-copper-port-2g-module
  module 3 icx7150-4-sfp-plus-port-40g-module
!
!
!
!
!
vlan 1 name DEFAULT-VLAN by port
!
vlan 10 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/11
!
vlan 20 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/3
 router-interface ve 20
!
vlan 30 by port
 tagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 30
!
vlan 40 by port
 tagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 40
!
vlan 100 by port
 tagged ethe 1/1/1 ethe 1/1/7
 untagged ethe 1/1/8 to 1/1/9
 router-interface ve 100
!
!
!
aaa authentication web-server default local
aaa authentication login default local
boot sys fl sec
no ip dhcp-client auto-update enable
ip dhcp-server enable
no ip dhcp-server mgmt
!
ip dhcp-server pool public
 dhcp-default-router 172.16.1.1
 dns-server 8.8.8.8
 excluded-address 172.16.1.1
 lease 0 1 0
 network 172.16.1.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool members
 dhcp-default-router 172.16.2.1
 dns-server  8.8.8.8
 lease 0 12 0
 network 172.16.2.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool media
 dhcp-default-router 172.16.3.1
 dns-server  8.8.8.8
 lease 0 4 0
 network 172.16.3.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool vlan100
 dhcp-default-router 10.10.64.1
 dns-server 10.10.64.1 8.8.8.8
 excluded-address 10.10.64.1 10.10.64.50
 lease 1 0 0
 network 10.10.64.0 255.255.254.0
 deploy
!
ip default-network 10.10.64.0/23
ip dns domain-list CI_LA
ip dns server-address 10.10.64.1 8.8.8.8
ip route 10.10.64.0/23 ethernet 1/2/1
ip route 172.16.1.0/24 ethernet 1/2/1
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
interface ethernet 1/1/1
 dual-mode  10
!
interface ethernet 1/1/3
 inline power
!
interface ethernet 1/1/4
 inline power
!
interface ethernet 1/1/5
 inline power
!
interface ethernet 1/1/6
 inline power
!
interface ethernet 1/1/7
 inline power
!
interface ethernet 1/1/8
 inline power
!
interface ethernet 1/1/9
 inline power
!
interface ethernet 1/1/10
 inline power
!
interface ethernet 1/1/11
 inline power
!
interface ethernet 1/1/12
 inline power
!
interface ethernet 1/3/2
 speed-duplex 1000-full
!
interface ethernet 1/3/4
 speed-duplex 1000-full
!
interface ve 20
 ip address 172.16.1.1 255.255.255.0
!
interface ve 100
 ip address 10.10.64.1 255.255.254.0
!
!
interface ve 30
 ip address 172.16.2.1 255.255.255.0
!
interface ve 40
 ip address 172.16.3.1 255.255.255.0
!
!
!
!
!
!
!
end

 
21 REPLIES 21

p_tech
New Contributor III
still having an issue. I made the amendments but still not getting  the ZD to connect to the APs
ZD is set to VLAN 10


vlan 10 name MGMT by port
 tagged ethe 1/1/3 to 1/1/12
 untagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 10
!
vlan 20 name Public by port
 tagged ethe 1/1/3 to 1/1/12
 router-interface ve 20
!
vlan 30 name Members by port
 tagged ethe 1/1/3 to 1/1/12
 router-interface ve 30
!
vlan 40 name Media by port
 tagged ethe 1/1/3 to 1/1/12
 router-interface ve 40
!
!
no ip dhcp-client auto-update enable
ip dhcp-server enable
ip dhcp-server server-identifier 172.31.255.1
no ip dhcp-server mgmt
!
ip dhcp-server pool public
 dhcp-default-router 172.31.20.1
 dns-server  8.8.8.8
 excluded-address 172.31.20.1
 lease 0 1 0
 network 172.31.20.0 255.255.255.0
!
!
ip dhcp-server pool members
 dhcp-default-router 172.31.30.1
 dns-server  8.8.8.8
 excluded-address 172.31.30.1
 lease 1 0 0
 network 172.31.30.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool media
 dhcp-default-router 172.31.40.1
 dns-server  8.8.8.8
 excluded-address 172.31.40.1
 lease 1 0 0
 network 172.31.40.0 255.255.255.0
 deploy
!
!
ip dhcp-server pool mgmt_1
 dhcp-default-router 172.31.255.1
 dns-server 172.31.255.1
 excluded-address 172.31.255.1 172.31.255.99
 lease 0 6 0
 network 172.31.255.0 255.255.255.0
 deploy
!
ip default-network 10.10.64.0/23
ip route 0.0.0.0/0 192.168.1.1
!
!
!
interface ethernet 1/1/3
 port-name WAPs
 dual-mode  10
 inline power
!
interface ethernet 1/1/4
 port-name WAPs
 dual-mode  10
 inline power
!
interface ethernet 1/2/2
 ip address 192.168.1.250 255.255.255.252
!
interface ve 10
 ip address 172.31.255.1 255.255.255.0
!
interface ve 20
 ip address 172.31.20.1 255.255.255.0
!
interface ve 30
 ip address 172.31.30.1 255.255.255.0
!
interface ve 40
 ip address 172.31.40.1 255.255.255.0
!
!
end

If I look on the VLAN 10 configuration by port then there is one issue.
ZD's interface 1/1/1 is set to untagged VLAN 10 and rest AP ports 1/1/3 to 1/1/12 are set to tagged VLAN, ZD-AP will not communicate with each other in this case.

vlan 10 name MGMT by port
 tagged ethe 1/1/3 to 1/1/12
 untagged ethe 1/1/1
 router-interface ve 10

To resolve this please put all the interface into dual mode VLAN 10.

Now APs and ZD will get IP on Untagged VLAN 10 on same subnet and if you have additional VLANs then you can tag them on these interface for WLAN traffic (e.i. VLAN 30 member, VLAN 20 public and VLAN 40 for media).

Now talk about the AP/ZD discovery, if both AP and ZD are in same VLAN/Same IP subnet then there is no requirement for option 43, L2 discovery will work and APs will discover the controller without any extra efforts.

Syamantak Omer | Sr.Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

p_tech
New Contributor III
To resolve this please put all the interface into dual mode VLAN 10.
would this be same as connecting the ZD to port  1/1/4 ?

Yes, since all the other interfaces 1/1/3 to 1/1/12 will be on dual mode on VLAN 10 (assuming you made changes as advised in my previous comment), ZD should pull the IP on VLAN 10.

It should work on any interface where interface has VLAN 10 in dual mode.

Syamantak Omer | Sr.Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

p_tech
New Contributor III
I thought so but no joy.  
As a test a plugged a laptop into the port and got an ip 
  172.31.255.103    d4c9.ef53.7e99   000d:05h:02m:09s   Automatic

on switch the ZD is given

 172.31.255.101    d838.fc02..e80   000d:05h:59m:58s   Automatic

but on the ZD I see this
Image_ images_messages_5f91c468135b77e247a684e7_26cfce975491425fe2d352a6d40f85d0_RackMultipart2018022810523sax9-7bf5b900-8466-4a4e-af1c-dd5f26f0c34d-1539161287.JPG1519835930