cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No Gui access, even after a F/D reset, still redirected

Emanuele
New Contributor II

Hello,

I try to re-use a ZD1200, performed a factory reset but this is impossible to access the management page gui, there is a redirection to an internal page, I presume an old guest/user portal.

SSH CLI is fine, but I cannot find where to disable the redirection of the GUI page to a non-existing https://xyz.123 page. I was able to define a management IP, that was different of the one that was "still" after the Factory reset, but even that one is redirected.

Via CLI I could upgrade the firmware, hoping this would erase this setting somehow, but no.

Any hint what I could try? (I perfomed a FC reset 3-4 x, 20 second pressed the dip-swicht and also via a CLI command).

 

Thanks !

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Rao
Internal Employee

Hi @Emanuele,

I can see from the video that you are able to change the IP. However, you are suspecting that there is an SSL cert on ZD. Can follow the below command to restore the cert to default. Additionally, also check if there are any DNS entries in the network for the IP and also host entry on the machine used.

https://www.manageengine.com/network-monitoring/how-to/how-to-add-static-entry.html 

Welcome to the Ruckus Wireless ZoneDirector 3000 Command Line Interface
ruckus> en
ruckus# conf
You have all rights in this mode.
ruckus(config)# certificate
ruckus(config-certificate)# restore

Regards,

Rao

View solution in original post

6 REPLIES 6

ms264556
Contributor

Try directly entering an https URL rather than an http URL, so that the redirect isn't triggered.

So instead of e.g. http://192.168.0.2 you can try https://192.168.0.2

Emanuele
New Contributor II

Hello,  I tried this but not working, http is redirected to https and this that specific address...

syamantakomer
Moderator
Moderator

Hi Emanuele,

Could you share a screenshot of exact URL and the error you are getting?

In factory default state you should be able to access controller via CLI and GUI (setup wizard page).

Are you sure factory reset is successful?

Regards,
Syamantak Omer
Official Rep | Staff TSE | CWNA | CCNA | RASZA | RICXI

Hello,

I just made a video starting after a CLI "set-factory" command:

EDIT: removed link

Here you can see I setup a management IP access (192.168.0.2), later you can see that despite the F-reset, the "old" .72 address is still there, and the gui interface access atempt redirect to the not existing link.

Labels