cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Cannot access web interface on R310

robert_miller_b
New Contributor III
I have three R310 Unleashed access points in a mesh network. I want to broadcast two SSIDs -- one for departmental traffic and one for guests, each with its own VLAN. I originally had the ports set up as access ports and my primary SSID was working and I could configure my system through the web interface. To achieve my goal of two SSIDs on separate VLANs I configured the ports on my Cisco C3750 routers as 802.1q trunk ports and allowed VLANs 1,30 and 60 and designated 1 as the Native VLAN. 30 is for the department SSID and 60 is for Guests. I set the Access IP on the departmental SSID to 30, and have not yet configured the Guest VLAN. I was tested my departmental network and got good connections -- all APs were broadcasting properly Here's the rub -- when I went back to my desk I could no longer access my AP through the web interface. I also cannot ping it. When I set the port on the switch back to static access, I can ping the AP but still can not access it through the web interface. What could cause this? 
9 REPLIES 9

roberto_constan
New Contributor III
I have almost the same issue, the difference is that my web gui sometimes load, but it logs me out of session.

robert_miller_b
New Contributor III
So here is the solution to my problem. If the native VLAN is set to 1 on the port, the IP of the AP will have to be on that VLAN. This is the configuration I finally used:
1. Make sure the VLAN used is created on the switch.
2. Set the port to 802.1q trunk mode and allow VLAN 30 and 60
3. Set the native VLAN on the port to 30.
4. Set the Access port on the AP to 1 if serving VLAN 30 or 60 if serving VLAN 60.

Good to go.

roberto_constan
New Contributor III
I have the following configuration:
1)As AP Ruckus has no management IP, just a vlan 5 IP, wlan in vlans 10, 20, 30.
2)Switchport mode trunk, port native vlan 5, with vlans 5, 10, 20, 30.
Still cant access, this is because of the GUI.

Are all of the VLANs created on the switch?