cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem to set up an AP in two Vlans

alexander_rohlo
New Contributor II

Hello i need to set up an AP with two WLans one should be in the Vlan 10 and one in the Vlan 192 but i dont get what i do wrong. In this Picture you can see my configureation.

Wlan1 should get the ip-adress by Server 1

Wlan2 should get the ip-adress by Server 2



Image_ images_messages_5f91c3e4135b77e2478cdcf3_4c2ffa202e7ba44d3310186c94bc0209_RackMultipart2015071495095m0x8-628b0896-f58f-4721-9bc1-3cd738c20ec4-460708995.jpg1436880728

5 REPLIES 5

michael_brado
Esteemed Contributor II

When you define the two WLANs, use advanced options to tag one with VLAN 10, and one with VLAN 192.

Then, most importantly, AP switch port must be in Trunk mode, and include VLANs 10, 192 too.


michael_brado
Esteemed Contributor II

Oops, looking at your AP which has 10.10.10.199/16 in VLAN 10 IP address, I expected the AP to be in VLAN 172 like your ZD, so AP/ZD on VLAN 172, and client traffic goes on tagged VLAN 10 or 192.


Image_ images_messages_5f91c478135b77e247aa683b_e61aceacba15369984244c19e75d6c3c_RackMultipart20150715179798y04-c28c66b9-fc72-4d84-b2cb-d13ded789708-686479952.png1436945405

VLAN ID 10 = SN

VLAN ID 172 = BARUCKUS

VLAN ID 192 = VN

Hi this is my new VLAN-Configuration

The unmanaged Switch1 is connected with Port 1

Switch 2 with Port 8

The ZoneDirector with Port 9

and the AP with Port  10

The Wlans are Tagged with the IDs but if i connect with them i get no IP by the DHCP


alexander_rohlo
New Contributor II

Image_ images_messages_5f91c421135b77e24797b298_67c477f491bf098cd877309ef816ccc1_RackMultipart20150716136271lsa-3e61d099-724d-47e8-a2b4-e7c0db92f7fe-1823345200.jpg1437053378Image_ images_messages_5f91c421135b77e24797b298_1ab7dd7f7e45cfcf932fb1ceca91c6c2_RackMultipart20150716513hjvpzu-99536dc6-3d2d-4e84-a2ac-99fe730e6c6d-1875629028.jpg1437053383Image_ images_messages_5f91c421135b77e24797b298_088ca65e006bc75f5e0815eb933869ce_RackMultipart2015071633751k0hl-e0e492f2-0ec0-483c-901d-1e2d449c16bd-1383779843.jpg1437053391Image_ images_messages_5f91c421135b77e24797b298_b2b09af3b410e7486d0ff193cae9e121_RackMultipart2015071631486qfd9-6a56aa6f-30de-4bf7-b92c-071ab4d978b3-978065205.jpg1437053399

Some more Informations for you. Problem still not fixed.

Labels