cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

illegal class reported by PD

zadok_ahiya
New Contributor II

hi

I've connected some (17) Ubiquiti WAPs to an ICX7150-ZP48.

some WAPs arent loading (all connected with direct patch cables in the lab).

it seems to be randomly not always the same WAP.

"sh inline power" output shows this error"

illegal class reported by PD

all WAP are the same model (ubiquitin AC-Lite) and have the same firmware.

it doesn't seem that the switch has any power capacity issues.

I've tried different POE configurations:

"inline power power-limit 8000" (up to 20000)

"inline power power-by-clas 3" (and 4)

and just "inline power"

the switch version is SPS08095d and the POE firmware is 02.1.8 Build 004.

any idea what happing here?

thanks

10 REPLIES 10

BenBeck
Moderator
Moderator

Hey There, 

What is the model of the Ubiquiti AP? I would like to take a look at the datasheet to check the expected power draw. 

Ben Beck, RCNA, Principal Technical Support Engineer
support.ruckuswireless.com/contact-us

zadok_ahiya
New Contributor II

@ben_beck 


Hi 

thanks for responding.

all the WAPs are ubiquiti AC-Lite.
https://www.ui.com/unifi/unifi-ap-ac-lite/

zadok_ahiya
New Contributor II

@ben_beck 

according to the datasheet, the Maximum Power Consumption is 6.5W.

is that what you referring to?

@zadok_ahiya Right. 6.5W should be no problem, so there may be something else going on. It looks like maybe that model is expecting passive POE. I see there are Ubiquiti adapters for that, but I would have to defer to Ubiquiti. I would recommend opening a case with them and asking about active/passive POE for this specific AP model. They should know if a switch is compatible or if it needs an adapter to work. 

Ben Beck, RCNA, Principal Technical Support Engineer
support.ruckuswireless.com/contact-us